Oma gaat in de clinch met politie over verdwaalde ballen

Een Britse oma heeft problemen met de lokale politie gekregen. Ze kan er niet tegen dat haar buurkindjes een bal over het hek van haar tuin trappen en daarom weigert de vrouw het speelgoed terug te geven.
door
Laura.Brusselaers
Leestijd 1 min.

De 73-jarige Penny Freeman werkt veel in haar tuin, zodat die er netjes uitziet. De ballen die over vliegen, maken haar harde labeur ongedaan. "We hebben vorig jaar ongeveer tien ballen in de schuur verstopt. Het is niet de bedoeling om ze kapot te maken, maar we willen de buurkinderen gewoon een lesje leren'', vertelt de vrouw aan een lokale krant.

Klacht

Om die reden kwam de politie bij Penny aanbellen. Buren hadden geklaagd omdat twee van hun ballen waren verdwenen. Als de oma het speelgoed niet meteen teruggaf aan de kindjes, kon ze een boete krijgen voor diefstal, lieten de agenten weten.

De oude vrouw vond het belachelijk dat de wijkagenten zich hiervoor hadden verplaatst. "Ik hou de ballen gewoon voor een weekje in mijn bezit, want de kinderen moeten leren dat mijn planten en potten vernield worden door hun speelgoed."