Zoekactie naar vermiste Nederlandse in Nijvel levert niets op

Zoekactie naar vermiste Nederlandse in Nijvel levert niets op

In het onderzoek naar de verdwijning van een Nederlandse vrouw is een zoekactie gehouden aan een tankstation langs de E19 in Nijvel. Het resultaat van die zoekactie was negatief, meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. Antonia ‘Mieke’ Kuijpers verdween in augustus 2014 spoorloos. Op 21 augustus 2014 trok Antonia Kuijpers naar het station van Brugge om een vriendin op te halen. Met haar lichtgrijze Volkswagen Up met Nederlandse nummerplaat reden ‘Mieke’ en Adriana L. rond 11 uur richting op Brussel. Rond 11.40 uur stopten ze nog aan het benzinestation langs de E40 in Drongen. In de shop van het tankstation komt Kuijpers om 11.44 uur een allerlaatste keer in beeld.

Volgens Adriana L. zijn ze daarna samen verder gereden en zette ze ‘Mieke’ later die dag af aan het station van Brussel-Zuid. Onderweg zouden ze ook nog gestopt zijn aan een benzinestation langs de E19 in Nijvel. Adriana L. komt in Nijvel inderdaad in beeld, maar van Kuijpers is op die camerabeelden geen spoor.

In de buurt van dat tankstation is dinsdag een grote zoekactie gehouden. De civiele bescherming, de Cel Vermiste Personen en het DVI-team (Disaster Victim Identification Team) van de federale politie zoeken alle mogelijke sporen die het onderzoek naar de vermiste vrouw verder kunnen helpen. De actie in Nijvel zou volgens de eerste berichten twee tot drie dagen in beslag nemen, maar was uiteindelijk al binnen een dag geklaard.

Het blijft voorlopig een raadsel wat er met Antonia Kuijpers gebeurd is. De speurders sluiten niet uit dat de vrouw vrijwillig of na bedreigingen is ondergedoken. Ze kan ook het slachtoffer geworden zijn een misdrijf, zoals een overval of een ontvoering. Adriana L. werd in februari 2015 aangehouden op verdenking van gijzeling, maar na een jaar voorhechtenis werd ze opnieuw vrijgelaten.

Antonia ‘Mieke’ Kuijpers was op het moment van haar verdwijning 45 jaar oud en 1.74 meter groot. Ze heeft halflang, opgestoken blond haar en heeft een verzorgd uiterlijk. Op de dag van haar verdwijning droeg ze een zwart shirt met een V-hals onder een grijs vestje met knopen, een grijze lange broek en grijze ballerina’s. Ze had een zwarte handtas en een zonnebril bij zich.
Alle tips over deze zaak zijn welkom via het gratis nummer 0800/30300 en via [email protected]

bron: Belga