Minister Homans onderzoekt strafklacht tegen Limburgse gouverneur

Minister Homans onderzoekt strafklacht tegen Limburgse gouverneur

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Liesbeth Homans (N-VA), onderzoekt een strafklacht tegen de Limburgse gouverneur, Herman Reynders (s.pa). De klacht komt van provincieraadslid Jos Robben (Vlaams Belang) en gaat over een mogelijke schriftvervalsing bij de oprichting van een vzw. De zaak staat op de agenda van de provincieraad. “We hebben het een en het ander ontdekt in verband met de oprichting van de vzw Locate in Limburg in 2014”, aldus Robben. “We hebben de feiten pas net ontdekt en vinden dat die wel eens boven water mogen komen drijven.” Zo zou volgens Robben gouverneur Reynders bij de oprichting van de vzw geen akkoord hebben gevraagd aan de provincieraad en mensen benoemd hebben die niet zijn goedgekeurd door de provincie.

Uit een brief van minister Homans naar provincieraadslid Robben blijkt dat de minister de klacht heeft aanvaard en een onderzoek is opgestart. De klacht is overgemaakt aan Audit Vlaanderen, die de Vlaamse administratie en van de lokale besturen controleert. “We hebben nog geen idee wat het onderzoek zal opleveren”, aldus Robben. “Woensdag brengen we de klacht ook op de provincieraad. Maar we zullen onze woorden wikken en wegen, de effectieve klacht moet minister Homans zelf uitzoeken.”

Locate in Limburg is sinds 2014 het aanspreekpunt voor buitenlandse bedrijven die willen investeren in Limburg. De vzw begeleidt de bedrijven bij hun investering.

bron: Belga