Definitief geen Ronde van Italië voor Gilbert

door
Belga
Leestijd 2 min.

Quick-Step Floors heeft dinsdagnamiddag bekendgemaakt dat Philippe Gilbert dan toch niet zal deelnemen aan de Giro wegens een scheurtje in een nier. De ploeg toonde zich maandag nog optimistisch over zijn startkansen voor de jubileumeditie, maar moest daar vandaag op terugkomen. Gilbert verbleef bijna 48 uur in het ziekenhuis van Genk en mocht dinsdagmiddag huiswaarts keren. Na nader onderzoek en in overleg met de medische staf van het team is evenwel beslist dat de Belgische kampioen twee weken van de fiets moet blijven. Een week langer dan oorspronkelijk voorzien dus. Pas als hij volledig hersteld is, mag hij opnieuw trainen.

"Ik vind het bijzonder jammer dat ik de Giro zal missen", aldus Gilbert in een persbericht van de ploeg. "Het is een prachtige koers waar ik al vele successen kende, maar dit soort blessures zijn heel delicaat. Dan wordt het aangeraden om niet te overhaast te werk te gaan en genoeg tijd te nemen om te rusten. De rustperiode verlengen is de beste beslissing die we konden nemen. Ondanks deze tegenslag blijf ik positief voor de rest van het seizoen."

"Een Giro met of zonder Gilbert, het maakt een groot verschil", stelt ploegleider Tom Steels. "Phil is iemand die zowel in, als naast de koers veel invloed heeft op het team. "Zijn aanvalskracht, zijn kennis en ervaring in een grote ronde spelen zeker een rol in een team. Hij had ook zelf een paar keer zijn kans kunnen gaan, dus hij zal zeker gemist worden."

Fernando Gaviria maakt zijn debuut in een grote ronde. De Colombiaan moet Quick-Step Floors aan ritzeges helpen in de sprint. Voorts maakt ook Laurens De Plus zijn debuut in een grote ronde bij de Belgische ploeg.

bron: Belga