ATP Monte Carlo – Goffin gaat na moeilijke openingsfase vlot door naar derde ronde

ATP Monte Carlo - Goffin gaat na moeilijke openingsfase vlot door naar derde ronde

David Goffin (ATP 13) heeft zich dinsdag geplaatst voor de achtste finales op het Masters 1.000-toernooi van Monte Carlo (gravel/4.273.775 euro). Goffin, het tiende reekshoofd in Monaco, rekende in twee sets (7-5 en 6-1) af met de Spanjaard Nicolas Almagro (ATP 57). De Luikenaar kende nochtans een moeilijke openingsfase in zijn partij in de tweede ronde. Almagro opende sterk en zette Goffin bij 4-0 en 5-1 voor het blok. Goffin hervond echter zijn beste tennis en gunde de Spanjaard nadien maar één spelletje meer. Hij stoomde in één uur en 11 minuten door naar 7-5 en 6-1.

In de eerste ronde had Goffin in een Belgisch onderonsje in twee korte sets (6-2 en 6-1) afgerekend met Steve Darcis (ATP 51).
De 26-jarige Goffin en de 31-jarige Almagro stonden in het verleden al vier keer eerder tegenover elkaar op het ATP-circuit. Goffin won daarvan maar één ontmoeting, al was dat wel hun laatste, vorig jaar in de zestiende finales van Roland Garros. De drie eerste duels (Miami 2012 en 2013 en Monte Carlo 2013) gingen allemaal naar Almagro.
Vorig jaar bereikte Goffin ook de achtste finales in Monte Carlo. Dat was toen wel het eindstadium voor de Luikenaar, na verlies tegen de Spanjaard Granollers.

bron: Belga