Ambassade ondervraagt baby over terrorisme

Baby
Foto Pixabay

Een drie maand oude baby is op het matje geroepen bij de Amerikaanse ambassade in Londen. De kleine dreumes moet zich verantwoorden over een mogelijke betrokkenheid bij terrorisme. 

Het jongetje Harvey Kenyon-Cairns zou met zijn ouders en grootouders voor het eerst de grote plas overvliegen, maar de reisplannen liepen niet van een leien dakje. Zijn opa Paul Kenyon had namelijk een fout gemaakt bij het invullen van het ESTA-formulier, een systeem voor reisvergunningen naar de VS. De man had per abuis “ja” aangevinkt op de vraag of de baby betrokken is geweest bij genocide of terrorisme.

De Amerikaanse ambassade rook onraad en ze wilden de baby ondervragen. “De kleine Harvey was enorm braaf tijdens het gesprek. Hij gaf geen tik”, zegt de grootvader aan The Guardian. “Tot mijn grote verrassing was iedereen ernstig en konden ze de humor er niet van inzien.”

Geen gevaar

Uiteindelijk besliste de ambassade dat het jongetje geen gevaar betekende voor de VS, maar hij moest wel een nieuw visum aanvragen. Maar dat nam zoveel tijd in beslag dat Harvey en zijn ouders het vliegtuig misten en voor duizenden euro’s nieuwe vliegtickets moesten kopen.