Halkidiki, een onbekend paradijs in Griekenland

Halkidiki

In het noordoosten van Griekenland bevindt zich een verborgen parel. Halkidiki is een vakantiebestemming waar iedereen zijn hart kan ophalen. Het gebied ligt op een uurtje rijden van de luchthaven van Thessaloniki, maar toch hebben nog maar weinig toeristen de weg ernaartoe gevonden.

Als je op de kaart kijkt, springt de opvallende drietandvorm van Halkidiki meteen in het oog. Halkidiki telt drie schiereilanden met verschillende troeven.

Kassandra

Kassandra is het meest toeristisch. Je zoekt er de ambiance op van het uitgaansleven en de traditionele tavernes en komt er de volgende dag tot rust op de prachtige witte stranden met dennenbomen en in de ongerepte baaien en inhammen. Ben je into actie, dan verken je de kristalheldere zee per zeilboot of boek je een jeepsafari door de bossen en langs olijfgaarden. Wil meer dan enkel natuur? Dan kuier je door de schilderachtige dorpen.

Halkidiki

Sithonia

Sithonia is het middelste schiereiland en staat bekend voor de rust in de ongerepte natuurgebieden en stranden. Dankzij de talrijke wijngaarden geniet je van een lekker drankje tijdens de prachtige zonsondergang.

Mount Athos

Mount Athos, ten slotte, is in verschillende opzichten uniek. Verspreid over wel twintig kloosters vind je monniken die al duizend jaar zoals de Byzantijnen leven. Let op, om de monniken niet af te leiden, zijn vrouwen niet toegelaten. Met een dagcruise kan je de indrukwekkende kloosters wel van dichtbij zien. Je meert niet aan, maar vaart langs de kusten van de heilige berg.

www.visit-halkidiki.gr