Everton wil 118 miljoen voor Lukaku

Romelu Lukaku

Everton wil maar liefst 100 miljoen pond (118 miljoen euro) voor topspits Romelu Lukaku. Daarmee zou hij de duurste speler aller tijden worden.

Lukaku (foto) ligt nog twee jaar onder contract bij Everton, tot midden 2019. Hij wil zijn topseizoen echter verzilveren en aast op een transfer naar een topclub. Veel waarnemers nemen aan dat Everton hem zal laten gaan voor een mooi bedrag. Als de club hem langer houdt, kan ze volgend jaar immers minder geld vangen.

GoudhaantjeVolgens Evertonkenner Phil Kirkbride is het echter niet zo zeker dat Everton het goudhaantje makkelijk zal laten gaan. Dat schrijft hij in de lokale krant Liverpool Echo. De club zou een prijs van zo’n 118 miljoen euro op zijn hoofd gekleefd hebben. De duurste speler ooit is Paul Pogba, die voor 110 miljoen euro van Juventus naar Manchester United verhuisde. De duurste Belgische speler ooit is Kevin De Bruyne, die in 2015 voor 75 miljoen euro van Wolfsburg naar Manchester City verkaste.

Tegen zijn zin

“De geïnteresseerde clubs zullen terugdeinzen, dat is precies wat Everton wil. Kun je dat Everton kwalijk nemen?”, aldus Kirkbride. Volgens hem is de kans reëel dat Lukaku volgend seizoen tegen zijn zin toch nog bij Everton speelt. De voetbalwatcher zegt ook nog dat er misschien wel een Spaanse club bereid te vinden is om zo’n monsterbedrag op tafel te leggen, al zijn er vooralsnog geen indicaties van Spaanse interesse.