Minstens 36 gewonden door ontploffing van granaat in nachtclub in Colombia

In Colombia zijn minstens 36 mensen gewond geraakt toen zaterdagavond een granaat ontplofte in een nachtclub in San Pedro, in het zuidwesten van het land. Dat hebben de autoriteiten zondag gemeld. Twee gewonden zijn er erg aan toe. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de granaat “van buiten de discotheek” naar binnen zou zijn gegooid. Volgens de autoriteiten zitten twee mannen achter de aanval. Ze zouden het springtuig vanop een motorfiets in het gebouw hebben gegooid, alvorens op de vlucht te slaan, aldus de Colombiaanse krant El Espectador.
De daders werden nog niet geïdentificeerd. De autoriteiten hebben een onderzoek gestart en hebben een beloning beloofd aan wie meer informatie kan geven over de verantwoordelijken. Op het moment van de aanslag vond een feest plaats dat werd bijgewoond door landbouwers.
De aanslag was mogelijk gericht tegen de eigenaar van de club, maar die zou geen bedreigingen hebben ontvangen. De speurders gaan momenteel uit van een afrekening tussen drugsbendes.

Bron: Belga