WK snooker - Luca Brecel neemt 7-2 voorsprong tegen Marco Fu

door
Belga
Leestijd 2 min.

Luca Brecel (WS-30) heeft zondagavond in het Crucible Theatre van Sheffield een fantastische start genomen bij zijn tweede deelname aan het wereldkampioenschap snooker. Tegen de Hongkonger Marco Fu bouwde de 22-jarige Limburger een 7-2 voorsprong op. De tweede sessie van de wedstrijd naar een best of 19 wordt maandagavond (20u00 Belgische tijd) gespeeld. Brecel moet nog drie spelletjes winnen om zich voor het eerst bij de laatste zestien te scharen op een WK. Fu, vorig jaar nog voor de tweede keer in zijn carrière halvefinalist, staat voor de loodzware opdracht om acht van de tien resterende frames te winnen, wil hij een vroege exit vermijden.

Brecel speelde zelf uitstekend, met een pot succes van 93 procent, maar kreeg ook weinig weerwerk van de nummer acht van de wereld. Met breaks van 55, 109 en 94 bracht Brecel de eerste vijf frames op zijn naam. Fu kon daarin slechts 44 punten tegenscoren en liet geen break hoger dan 15 noteren. Pas na een misser op zwart van Brecel in het zesde frame kon Fu zijn naam op het scorebord zetten. Breaks van 62 en 76 brachten Brecel 7-1 voor, waarna Fu zijn sessie dankzij een 105 century toch nog met een positieve noot beëindigde.

De winnaar van het duel tussen Brecel en Fu komt in de achtste finales (best of 25) tegenover de Australiër Neil Robertson (WS-9), wereldkampioen in 2010, of de Thaise WK-debutant Noppon Saengkham (WS-72) te staan.

In 2012 werd Brecel met 17 jaar en 45 dagen de jongste deelnemer in de geschiedenis van het WK snooker. Hij ging er toen in de eerste ronde met 10-5 uit tegen de Schot Stephen Maguire (WS-24).

.

bron: Belga