Tehvid moskee in Maasmechelen houdt vriendschapsbrunch

De Tehvid moskee in Maasmechelen hield vandaag een vriendschapsbrunch. Volgens een van de vrijwilligers die de brunch mee hielp organiseren, Hasan Düzgün, waren zo’n 2.000 mensen van verschillende nationaliteiten aanwezig. De brunch had niets te maken met het Turkse referendum. “Als moskee organiseren we ieder jaar een grote activiteit waar we iedereen verwelkomen”, aldus Düzgün. “Het woord moskee is de laatste tijd vaak negatief in het nieuws gekomen. Op deze manier willen we de banden tussen iedereen versterken en een krachtig signaal geven.” De moskee had zelfs minister Liesbeth Homans (N-VA) uitgenodigd om een kijkje te nemen in de moskee. “Maar ze is helaas niet langsgekomen.”

De brunch heeft echter niets te maken met het Turkse referendum, waarvan de resultaten diezelfde dag verwacht worden. “De brunch valt eigenlijk gewoon toevallig op deze dag”, aldus Düzgün. “In een moskee hoort geen politieke praat. Daarom zal het referendum ook niet voor verdeeldheid zorgen binnen onze moskee, iedereen doet wat hij zelf wil.”

Met zes tenten voor de moskee en zowel Belgisch als Turks eten, trok de vriendschapsbrunch zo’n 2.000 bezoekers. “De mensen konden ook de moskee bezoeken indien ze dat wensten”, aldus Güzdün. “Zo konden ze ons geloof ook eens van dichtbij en op een andere manier leren kennen.”

Bron: Belga