Jupiler Pro League - Racing Genk behoudt het maximum na vlotte zege in Kortrijk

Racing Genk heeft zondagavond de slotwedstrijd in Play-off II met 0-3 gewonnen op bezoek bij KV Kortrijk. In een duel met de leidersplaats in Play-off IIb als rechtstreekse inzet, stond het bij de rust al 0-1 in het Guldensporenstadion na een rake vrije trap van Ruslan Malinovskyi (34.). Ook na de pauze was een stilstaande fase beslissend, verdediger Omar Colley kopte na 66 minuten aan de tweede paal een hoekschop tegen de netten. Voordien had Thomas Buffel ook twee uitstekende doelkansen laten liggen. Invaller Bennard Kumordzi zette een kwartier voor affluiten de 0-3 eindstand op het scorebord.

Racing Genk blijft zo met het maximum van de punten (9) aan de leiding in Play-off IIb, voor Eupen (5) en KV Kortrijk (4). Eupen speelde zaterdag al 3-3 gelijk tegen Lokeren en ook de wedstrijd tussen tweedeklasser Roeselare en Moeskroen werd een doelpuntenkermis: 3-5.

De Genkenaars brachten in Kortrijk een veredeld B-elftal aan de aftrap, drie dagen na de 3-2 nederlaag tegen Celta de Vigo in de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Europa League. De terugwedstrijd wordt donderdag reeds gespeeld in de Luminus Arena. De Limburgers hebben dan genoeg aan een 1-0 thuiszege om voor de eerste keer in de clubgeschiedenis de poorten van de halve finales open te beuken.