F1 - GP van Bahrein - Dubbelslag voor Vettel, zorgen voor McLaren

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Duitser Sebastian Vettel (Ferrari) heeft zondag de Grote Prijs Formule 1 van Bahrein op zijn naam geschreven, dat is de derde F1-manche van het seizoen. De viervoudige wereldkampioen haalde het op het circuit van Sakhir van de Brit Lewis Hamilton (Mercedes) en de Fin Valtteri Bottas (Mercedes) en boekte zo de 44e zege in zijn carrière. Zijn Finse ploegmaat Kimi Räikkönen en de Australiër Daniel Ricciardo (Red Bull) vervolledigden de top vijf. In de WK-stand staat Vettel na twee zeges in drie races met 68 punten opnieuw alleen aan de leiding, voor Hamilton (61). De eerstvolgende Grote Prijs wordt op 30 april in het Russische Sotsji gereden.

Voor Max Verstappen draaide de Grand Prix van Bahrein op een sof uit. De Nederlander viel zondag na dertien ronden uit op het circuit van Sakhir. Verstappen was kort voor zijn crash van banden gewisseld. Zijn remmen blokkeerden in een bocht, waarna hij de controle over zijn auto kwijtraakte. Even nadien moest de race geneutraliseerd worden na een aanrijding tussen de Canadees Lance Stroll (Williams) en de Spanjaard Carlos Sainz Jr (Toro Rosso).

Voor Stoffel Vandoorne was de race al afgelopen nog voor er gestart kon worden. Zijn McLaren-Honda kampte op de startgrid met motorproblemen en werd vervolgens terug naar de pits gebracht. Tijdens de vrije oefensessies had Vandoorne vrijdag ook al af te rekenen met motorproblemen. Na de eerste oefensessie werd er van motor gewisseld, waarmee hij zaterdag op het circuit waar hij vorig seizoen zijn F1-debuut mocht vieren niet verder kwam dan de zeventiende plaats in de kwalificaties.

McLaren-Honda kampt al sinds de seizoensvoorbereiding met ernstige problemen aan de krachtbron van hun wagen, die onbetrouwbaar is en te weinig vermogen levert. Bijzonder magere resultaten zijn daar voor de prestigieuze renstal het gevolg van. In de Grote Prijs van Australië eindigde Vandoorne in de eerste manche van het seizoen op de dertiende plaats, in China moest hij opgeven. Ook zijn Spaanse ploegmaat Fernando Alonso heeft intussen zijn buik vol van de McLaren-Honda. "Ik heb nog nooit in mijn leven gereden met zo weinig vermogen", fulmineerde de voormalige wereldkampioen tijdens de race over de boordradio. Alonso moest uiteindelijk in het slot van de race nog opgeven met motorproblemen.

bron: Belga