Belgen in het buitenland - Manchester United krijgt Chelsea klein en blaast titelstrijd nieuw leven in

Leider Chelsea heeft zondag op de 33e speeldag in de Engelse Premier League een 2-0 nederlaag geleden op het veld van Manchester United. In de tussenstand krimpt de voorsprong van "The Blues". Eerste achtervolger Tottenham nadert tot op vier punten. Chelsea kon dan wel niet rekenen op doelman Thibaut Courtois (enkelblessure), de Londenaars startten als favoriet aan de wedstrijd tegen de club van ex-coach José Mourinho. Met goudhaantjes Eden Hazard en N'Golo Kanté aan de aftrap konden de troepen van Antonio Conté Manchester United een dreun verkopen in de strijd om de Champions League-tickets. "The Red Devils" kennen opnieuw een matig seizoen en konden op Old Trafford al sinds september 2011 niet meer winnen van "The Blues". ManU verloor wel 21 competitiematchen op rij niet meer, de laatste nederlaag dateerde van de uitmatch tegen Chelsea (4-0). Mourinho, vorig seizoen nog T1 van de huidige leider, rekende op breekijzer Marouane Fellaini en verkoos de jonge Marcus Rashford verrassend boven topschutter Zlatan Ibrahimovic.

"The Special One" ontving Chelsea met een tactisch plannetje en werd door uitblinker Rashford al vroeg in de wedstrijd bedankt voor het vertrouwen. Ander Herrera, die Hazard uit de wedstrijd moest houden, recupereerde het leer op de eigen helft en verstuurde een diepe pass achter de Chelsea-verdediging richting Rashford. De jonge spits bleef kalm en verschalkte Begovic, de vervanger van Courtois, al in de zevende minuut. Manchester United dicteerde de wet, Chelsea kwam in de eerste helft niet in het stuk voor. Meteen na de pauze verdubbelde Herrera de score. Via het been van Chelsea-verdediger Zouma trapte hij de 2-0 tegen de touwen. De competitieleider probeerde het tij nog te keren, maar de thuisploeg hield de voorsprong makkelijk vast tot aan het einde van de match. Fellaini, die een nuttige partij speelde, en een vrij onzichtbare Hazard maakten de partij vol.

In de stand ziet Chelsea zijn voorsprong op Tottenham slinken. "The Blues" hebben 75 punten, "The Spurs" hebben na de vlotte overwinning van zaterdag tegen Bournemouth (4-0) vier punten minder. Met nog vijf speeldagen te gaan lijkt de ontknoping in de Premier League alsnog spannend te gaan worden. Manchester United is vijfde met 60 punten.