Bart De Wever geeft zeldzaam interview aan De Zondag

Bart De Wever geeft zeldzaam interview aan De Zondag

In een zeldzaam interview met De Zondag laat Bart De Wever zijn licht schijnen over de kritiek die de N-VA krijgt en uitdeelt en over het beleid dat stilvalt. “Dat de regering zegt dat ze al genoeg gedaan heeft, dat is het reële risico”, aldus de N-VA-voorzitter. De Wever is optimistisch over alles wat de regering al gerealiseerd heeft, maar vraagt zich af of de regering dat ritme kan volhouden. “Ik ben optimistisch over wat al gerealiseerd is. De tax shift, de pensioenhervorming, maatregelen op vlak van veiligheid en migratie. Maar kan de regering dat ritme aanhouden? Kan ze die laatste meters nemen? Het antwoord daarop zal cruciaal zijn voor het uiteindelijk beeld van de regering. Het reële risico is ook dat de regering zegt: we hebben al genoeg gedaan”, aldus de N-VA-voorzitter in De Zondag.
De burgemeester van Antwerpen reageert op soms omstreden en harde uitspraken van zijn partijgenoten Zuhal Demir, staatssecretaris Theo Francken en Vlaams minister Liesbeth Homans. “Men maakt ons veel strategischer dan we zijn. Wij maken komaf met het laksisme, ja. Maar dat is niet om één groep kiezers te pleasen. Over wat gaan al die rellen? Vaak over de betekenis van één woord of cijfer. Ik noem dat: much ado about nothing.”
De N-VA-voorzitter vindt ook dat zijn partij vaak geviseerd wordt. “Ik zie vooral dat men met een Hubble-telescoop kijkt naar alles wat wij zeggen. Het minste is goed voor een rel. Hoe langer dat duurt, hoe minder ik reageer.”

bron: Belga