Jogger drinkt elke mijl een pintje en finisht halve marathon

Een Amerikaanse sporter heeft een indrukwekkende halve marathon afgelegd. Hij liep de afstand in een scherpe 1u42’43” en nuttigde elke mijl een pintje.

Als je lange afstanden gaat joggen, is het heel belangrijk om onderweg genoeg te hydrateren. Meestal drink je dan over water en speciale sportdrank. De Amerikaanse student Emmet Farnan bewees dat het ook bier kan zijn.

De laatstejaars universiteitsstudent nam het concept van een ‘beer mile’ en rekte het uit over een halve marathon. Tijdens een ‘beer mile’ drinken de deelnemers na elk rondje rond een looppiste een biertje. Als ze dan vier keer doen, hebben ze een mijl afgelegd.

Meer dan 10 kilometer per uur

Tijdens zijn halve marathon, nam Farnan elke mijl een biertje tot zich. Tijdens zijn ‘holy half’ werd hij gevolgd door een vriend op de fiets, die de pintjes meedroeg. En, percies na elke afgelegde mijl, dronk de jogger een blikje in één keer leeg.

Zijn eindtotaal bedroeg twaalf ad fundums, wat op zich al indrukwekkend is. Maar zijn eindtijd is pas echt straf. Ondanks de pauzes en het bier in zijn maag, legde Farnan de 21 kilometer af in 1 uur, 42 minuten en 43 seconden. Dat is meer dan 10 kilometer per uur gemiddelde.