Weerbericht – Wisselvallig paasweekend

We kijken aan tegen een wisselvallig paasweekend. Zaterdag (is ge-)start met buien. In de loop van de dag wordt het meestal droog, maar in Hoog België kunnen nog tot de late namiddag buien opduiken. De maxima schommelen van 7 tot 13 graden. Paaseitjes rapen zal zondagochtend wellicht ook droog kunnen, maar na de middag volgen nieuwe perioden van regen. Dat meldt het KMI, dat ook waarschuwt voor CO-vergiftiging. Zaterdag is het eerst zwaarbewolkt met perioden van regen. Deze storing verplaatst zich stilaan naar het zuidoosten en wordt gevolgd door enkele buien. Vanaf het noordwesten wordt het vanaf ongeveer de middag meestal droog met soms opklaringen, vooral dan aan zee. Ten zuiden van Samber en Maas vallen er nog buien tot het einde van de namiddag. De eerder bescheiden maxima liggen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 12 of 13 graden in het centrum. Er waait een matige, aan zee aanvankelijk vrij krachtige wind uit west ruimend naar noordwest.
Zaterdagavond is het overwegend droog met opklaringen. ’s Nachts wisselen opklaringen en bewolkte perioden elkaar af. Lokaal valt er een bui, maar in vele streken blijft het droog. De minima schommelen tussen 2 graden in de Hoge Venen, rond 5 of 6 graden in het centrum en 8 graden aan de kust. De zwakke tot matige wind krimpt naar het westen. Aan zee waait er een matige tot vrij krachtige noordwestenwind.
Zondag verwacht het KMI eerst nog een paar opklaringen en overwegend droog weer. In de loop van de dag wordt het zwaarbewolkt met vanaf het noordwesten perioden van regen en buien. De frisse maxima schommelen van 6 tot 9 graden in de Ardennen en liggen rond 10 of 11 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak tot matig uit noordwestelijke richtingen.
Maandag is er eerst nog kans op regen, vooral dan in het zuiden. Overdag verwachten we een paar buien maar mogelijk blijft de neerslaghoeveelheid toch beperkt en zijn er soms opklaringen vanaf het noorden. De maxima liggen tussen 5 en 10 graden in de Ardennen en schommelen rond 11 à 12 graden in het centrum.Dinsdag is het wisselvallig met opklaringen maar ook enkele buien, eventueel met enkele donderslagen. Het wordt niet warmer dan 11 graden bij een strakke noordelijke wind.
Van woensdag tot vrijdag is het overwegend droog en wisselend bewolkt. De kans op een bui blijft klein. Het is fris met maxima van 10 à 11 graden in het centrum van het land. Ten zuiden van Samber en Maas is er lichte nachtvorst mogelijk.

bron: Belga