Vier verdachte branden, met één slachtoffer kritiek in Antwerpen

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn op vier uur tijd zo’n vier verdachte branden uitgebroken. Uit één pand werden vier personen afgevoerd, een van hen in kritieke toestand. Er loopt een onderzoek omdat kwaad opzet niet wordt uitgesloten. Om 23.08 uur kreeg de brandweer een melding voor een brand op de Plantin en Moretuslei. De brandweer trof in de inkomhal een brandende buggy aan.
Een volgende melding was er om 0.01 uur in de Van Maerlantsraet, in het stadscentrum. Daar werd een pand onbewoonbaar verklaard na een brand in de traphal. Vier personen werden afgevoerd, een van hen in kritieke toestand.
Omstreeks 2.52 uur brandde in de Boomgaardstraat een bakfiets tegen een gevel uit. Ook een gevel van een buur raakte beschadigd. Quasi op hetzelfde moment, in de vlakbijgelegen Sint-Lambertusstraat, brandde een matras tegen een gevel. De toegesnelde politie kon de matras wegtrekken.
Mogelijk is er een verband tussen verschillende branden, al wordt dat nog onderzocht. Volgens de politie en de brandweer van Antwerpen wordt kwaad opzet niet uitgesloten. Er is ook sprake van dat de brand in de Van Maerlantstraat een losstaand feit zou zijn, al is ook dat niet zeker.
Bij het parket in Antwerpen was voorlopig nog geen informatie beschikbaar.

bron: Belga