Station Brussel-Centraal in de loop van de namiddag opnieuw open

Het station Brussel-Centraal zal normaal gezien in de loop van de namiddag opnieuw de deuren openen, na de brand op een werktrein vanmorgen. Intussen is weer treinverkeer mogelijk op drie sporen, meldt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. De oorzaak van de brand zou liggen bij een kortsluiting in een elektrisch circuit. Door een brand op een werktrein ter hoogte van Brussel-Centraal was het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid zowat vijf uur lang in beide richtingen volledig onderbroken. Treinen werden omgeleid langs het westelijke ringspoor. Sinds 10 uur waren twee sporen weer vrij, intussen zijn dat er al drie. Daardoor kunnen steeds meer treinen weer langs de noordzuid-verbinding passeren, al bleef het centraal station zelf wel dicht.

Maar daar komt dus normaal gezien vandaag nog verandering in. “De huidige verwachting is dat ook een vierde spoor in de loop van de namiddag weer vrij zal komen. Op dat moment zal ook het station weer openen”, aldus Petit. Een precies tijdstip kan hij nog niet geven.

Met vier sporen zal het treinverkeer opnieuw “nagenoeg normaal” kunnen verlopen, verwacht men bij Infrabel. Dit weekend waren immers sowieso werken gepland aan twee sporen, waardoor hoe dan ook slechts op vier sporen gerekend werd.

De schade aan de getroffen sporen valt volgens Petit mee, maar aan de bovenleidingen zijn wel herstellingswerken nodig. Er kwam ook wat bepleistering naar beneden, wat eveneens hersteld zal moeten worden. Wanneer alles hersteld zal zijn, valt af te wachten.

bron: Belga