Jupiler Pro League - STVV pakt volle buit tegen Lierse dankzij twee doelpunten van Pieter Gerkens

Sint-Truiden heeft zaterdag met 2-1 gewonnen van Lierse op de derde speeldag van play-off II. Een vroege voorsprong van Lierse werd in de tweede helft uitgewist door twee late doelpunten van uitblinker Pieter Gerkens. Dankzij de overwinning komt STVV naast Union aan de leiding in play-off II. Om in het spoor van de verrassende leider Union te blijven, deden beide ploegen er beter aan om te winnen. Het was thuisploeg STVV dat het best aan de wedstrijd begon, maar het waren de bezoekers die via Anas Tahiri (15.) op voorsprong kwamen bij hun eerste mogelijkheid. Na iets meer dan een halfuur spelen kreeg STVV een goede kans op de gelijkmaker, maar het schot van Kurt Abrahams vond enkel de paal. Na de rust gingen de Limburgers voluit op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook in de 74e minuut via het hoofd van Pieter Gerkens. STVV stelde zich niet tevreden met een punt en liet Lierse met lege handen naar huis keren dankzij alweer een doelpunt van Gerkens (82.), zijn tiende van het seizoen.

In de tussenstand staat STVV samen met Union aan de leiding van play-off II met zeven punten. Lierse staat op de vierde plaats en telt vier punten minder dan het leidersduo.