Jupiler Pro League - KV Mechelen pakt de volle buit op de Freethiel

KV Mechelen heeft zaterdag op de derde speeldag van play-off II een 1-2 zege geboekt bij Waasland-Beveren. De Mechelaars rukken door hun tweede zege op naar de tweede plaats in de tussenstand. Waasland-Beveren blijft puntenloos laatste. De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de bezoekers. Caufriez trok Leal neer in de zestien en scheidsrechter Geldhof wees naar de stip. Vitas nam het cadeautje in dank aan en trapte Malinwa al na zeven minuten op voorsprong. Waasland-Beveren reageerde vijf minuten voor rust met een prachtige volley van Cools. Mechelen-doelman Coosemans had geen verhaal en het stond 1-1.

De tweede helft begon net zoals de eerste met een bezoekend doelpunt. Invaller Jaadi (53.) rondde een snelle Mechelse counter af en bracht de bezoekers opnieuw aan de leiding. Waasland-Beveren kon nadien nog dreigen via invaller Dhondt, maar scoren lukte niet meer. Verdediger Rudy Camacho kreeg in de toegevoegde tijd na een tackle met twee voeten vooruit wel nog een logische rode kaart.

Vrijdag al speelden Union en Standard 2-2 gelijk in de eerste partij van de derde speeldag van play-off II. Union gaat in groep A aan de leiding met zeven punten. KV Mechelen is de eerste achtervolger met zes eenheden.

Later op de avond (20u30) werken STVV en Lierse de laatste wedstrijd van de derde speeldag in groep A af.