Casteels en Wolfsburg winnen degradatietopper tegen Ingolstadt

VfL Wolfsburg heeft op de 29e speeldag van de Duitse Bundesliga de volle buit gepakt tegen Ingolstadt (3-0). Koen Casteels stond bij de Wolven tussen de palen en hield zijn netten schoon. Een eigen doelpunt van Suttner in de toegevoegde tijd van de eerste helft bracht de thuisploeg op voorsprong. Na rust gooide invaller Malli (68.) en Gomez (80.) de partij helemaal in het slot. Wolfsburg krijgt door de zege opnieuw een beetje meer adem onderaan het klassement. Casteels en co staan dertiende, met slechts één punt meer dan Augsburg, dat zestiende staat en zo op weg lijkt naar een barrageduel met een tweedeklasser. Ingolstadt staat zeventiende en voorlaatste, een plek die op het einde van het seizoen degradatie betekent.

Borussia Mönchengladbach, zonder Thorgan Hazard die kampt met een knieblessure, deed een slechte zaak in de strijd voor een Europees ticket. Die Fohlen gingen met 5-3 onderuit bij Hoffenheim.

Bij Borussia Dortmund vierde Marco Reus zijn wederoptreden met een knap doelpunt achter het steunbeen. Borussia hield de drie punten thuis tegen Eintracht Frankfurt (3-1).