Brandstichting in twee vluchtelingencentra in Duitsland

In twee vluchtelingencentra in Duitsland is vrijdagnacht brand gesticht. Twee keer werd er met brandende projectielen naar de centra gegooid. Niemand raakte gewond. Eén aanval was gericht op een gebouwencomplex in het dorp Artern, in de staat Thüringen, waar twee Syrische families huizen. Er werd een brandend projectiel gegooid naar een van de huizen, alvorens het op grond viel en vanzelf doofde, zegt de politie.
De minister van Binnenlandse Zaken Holger Poppenhaeger van Thüringen sprak van een “onmenselijke” daad. “De dader of daders moeten gezien hebben dat de huizen bewoond waren.” Volgens hem is het enkel aan geluk te danken dat de gevolgen niet erger zijn.
De tweede aanval gebeurde in een vluchtelingenverblijf in Kremmen, in de staat Brandenburg. Volgens de politie werden twee benzinebommen over een hek in het complex gegooid, waar ongeveer zeventig vluchtelingen wonen. Er volgde een luide knal, die een veiligheidsbeambte alarmeerde. Hij kon het vuur met een brandblusser doven. De burgemeester van Kremmen, Sebastian Busse, sprak van een “aanval op het dorp”.
De daders van de twee aanslagen zijn onbekend.

bron: Belga