AC Milan pakt in toegevoegde tijd nog een punt tegen Inter

Inter en AC Milan hebben op de 32e speeldag in de Italiaanse Serie A in de Milanese derby 2-2 gelijkgespeeld. In een uitverkocht Giuseppe Meazzastadion kwam Inter in de 'Derby della Madonnina' al in de eerste helft op een 2-0 voorsprong, na doelpunten van Antonio Candreva (36.) en topschutter Mauro Icardi (44.). De aansluitingstreffer van Italiaans international Alessio Romagnoli (83.) leek te laat te komen voor de Rossoneri, maar diep in de toegevoegde tijd scoorde verdediger Cristian Zapata (90.+7) toch nog de gelijkmaker.

Bij Milan speelde ex-Bruggeling Carlos Bacca de hele wedstrijd, bij de thuisploeg werd zijn voormalige Brugse ploegmaat Ivan Perisic na 68 minuten naar de kant gehaald.

Met het gelijkspel doet AC Milan een goede zaak in de strijd om de Europese tickets. Met 58 punten blijft Milan immers zesde, een stek die recht geeft op de voorrondes van de Europa League. Inter is zevende met 56 punten.