Wie zoekt, die vindt…

paaseieren

Pasen is één van de leukste feestdagen van het jaar! Vroeg opstaan om voor paashaas te spelen, je dolenthousiaste kinderen wekken en dan samen op ontdekkingstocht trekken op zoek naar paaseieren. Maar na een paar jaar weet je kroost al waar te zoeken. Misschien is het tijd om wat originelere plekjes te bedenken.

Variatie

paaseieren

Koop verschillende paaseieren en snoepjes, dat maakt het zoeken des te leuker. Kleine paaseieren verspreid je bijvoorbeeld over het gras, maar voor de grote exemplaren moet je beter je best doen.

Schatkaart

Als je echt goed bent in verstoppen, kan het voorvallen dat je kinderen niet alle eieren terugvinden, en dat ook jij vergeet waar je ze gelegd hebt. Breng daarom al je verstopplaatsen in kaart. Of teken voor je kinderen een schatkaart, met tips over waar ze kunnen zoeken. Een dood spoor op tijd en stond maakt de zoektocht een stuk spannender.

In de lucht

De paashaas heeft vleugels gekregen. Als je de chocoladen eieren in een kartonnen vouwdoosje verstopt, kan je ze hoog en droog in een boom hangen. Je kinderen zullen niet zo snel naar boven kijken en zo duurt de zoekpret langer. Hang het doosje niet te hoog, dan kunnen ze zelf in de boom klauteren en is de beloning groter.

You’ve got mail

Als het regent – en we kunnen ons zondag wel aan een aantal buien verwachten – moet je creatiever uit de hoek komen. In je brievenbus blijft het gelukkig droog. Om ze extra onzichtbaar te maken kan je de eieren in een enveloppe verstoppen.

Zandbak

paaseieren zandbak

Deze plek is een uitdaging! Steek het snoepgoed in een waterdicht zakje en graven maar. Hier is het aangewezen om je kinderen te helpen in de vorm van een pijl met schelpjes, of voor je het weet is heel je tuin omgespit.

Lekker fris

Nu alle chocoladen eieren gevonden zijn, kan je beginnen aan de paasbrunch! Vul het snoepgoed aan met zoute gerechten zoals (echte) eitjes, toast champignon en quiche. Je verse ingrediënten bewaar je in je Siemens koelkast.

Siemens