Touring en Europ Assistance noteren meer skiongevallen in paasvakantie

Touring en Europ Assistance noteren meer skiongevallen in paasvakantie

Reisbijstandsorganisaties Touring en Europ Assistance hebben tijdens de paasvakantie tot dusver meer skiongevallen genoteerd dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. VAB spreekt dan weer van een afname. Sinds het begin van de paasvakantie zijn de meeste skiongevallen gebeurd op Franse bodem. Door de zachte temperaturen lag er minder sneeuw en de hoeveelheid die er lag, was vaak van mindere kwaliteit, met ongevallen tot gevolg. Dat melden de reisbijstandsorganisaties. Volgens Europ Assistance gebeurden de meeste skiongelukken in de Franse Alpen. In twaalf procent van de gevallen volgde er een ziekenhuisopname, wat volgens Europ Assistance aantoont dat de blessures over het algemeen niet zo ernstig waren. Europ Assistance zag het aantal skiongevallen met zes procent stijgen tegenover vorig jaar.

Ook Touring zag een stijging van skiongevallen door de slechte sneeuwkwaliteit en het tekort aan sneeuw. Daardoor waren er meer skiërs op de dezelfde pisten met meer ongevallen tot gevolg. Touring repatrieerde deze vakantie 98 mensen tegenover 89 vorig jaar.
Bij VAB zien ze net een dalende trend in skiongelukken. VAB kreeg zes procent minder meldingen. Volgens hen daalde dat cijfer omdat steeds meer mensen kiezen voor een reis in een andere periode dan de paasvakantie. Het is dan goedkoper reizen en er is minder drukte op de skipiste. De meeste skiongevallen gebeurden ook volgens VAB in Frankrijk.

bron: Belga