Spanning rond Noord-Korea – “Erg bezorgde” Russen roepen op tot terughoudendheid

Spanning rond Noord-Korea -
Spanning rond Noord-Korea - "Erg bezorgde" Russen roepen op tot terughoudendheid

Terwijl de spanningen tussen Noord-Korea en de VS erg hoog oplopen, roepen de Russen op tot terughoudendheid. “Elke actie die als een provocatie geïnterpreteerd zou kunnen worden, moet vermeden worden”, verklaarde de woordvoerder van het Kremlin Dmitri Peskov vandaagtijdens een persconferentie.
“Moskou volgt de oplopende spanningen op het Koreaanse schiereiland met grote bezorgdheid. We roepen alle landen op tot terughoudendheid en waarschuwen hen voor elke actie die als een provocatie gezien kan worden”, aldus Peskov.

De spanningen tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea bereikten deze week een nieuw hoogtepunt. De Amerikanen zijn naar eigen zeggen bereid om een “preventieve aanval” uit te voeren tegen Pyongyang, als de Noord-Koreanen een nieuwe nucleaire proeflancering ondernemen. Volgens een hooggeplaatste bron binnen het Witte Huis “is het niet de vraag of er een nieuwe test komt, maar wel wanneer die zal plaatsvinden”, en zijn de VS daarom al begonnen met een “evaluatie van de militaire opties tegen Noord-Korea”.

Bron: Belga