Jupiler Pro League – Union pakt op de valreep een punt tegen Standard

Jupiler Pro League - Union pakt op de valreep een punt tegen Standard

Union Sint-Gillis heeft vrijdag op de derde speeldag van de play-offs in de Jupiler Pro League ook Standard Luik in bedwang gehouden, het werd 2-2. De Brusselaars leken op weg naar hun eerste nederlaag, maar een doelpunt in de slotminuut bezorgde Union alsnog een punt. Standard kon nog steeds niet winnen in Play-Off IIa. Union opende voor de 10.000 in het Koning Boudewijnstadion aanwezige supporters de score. Yannick Aguemon (13.) rondde een snelle counter af. Op een haar na keek Standard tegen een dubbele achterstand aan, maar de knal van smaakmaker Rajsel strandde op de paal. De vrijstaande Mombongo verprutste in de herneming zijn controle. Tegen de gang van het spel in hing Standard de bordjes in evenwicht. Legear zette zich op rechts goed door en bediende de glijdende Orlando Sa (33.) op maat. De Rouches gingen zelfs met een voorsprong de rust in. Ishak Belfodil (45.) nam het doelpunt voor zijn rekening. In een kansarme tweede helft kwam Standard zelden in de problemen, al gaven de Rouches de zege in extremis nog weg. Invaller Pietro Perdichizzi kopte de gelijkmaker in de slotminuut binnen.
Union voert met 7 punten de stand aan in Play-Off IIa. Daarna volgen STVV (4), SK Lierse (3) en KV Mechelen (3). Standard verzamelde amper twee punten en is vijfde, Waasland-Beveren staat puntenloos op de laatste plaats. Zaterdag staan de wedstrijden Waasland-Beveren/KV Mechelen (18u00) en STVV/Lierse (20u30) op het programma.
Play-off II werd dit seizoen voor het eerst uitgebreid van acht naar twaalf ploegen. De teams spelen twee keer tegen elkaar en begonnen met nul punten. De winnaars van de poules spelen de eindstrijd van Play-off II. De winnaar van die finale strijdt tegen een team uit Play-off I voor het laatste Europese ticket.
In de Play-Downs van de Proximus League (1B) is de wedstrijd tussen Cercle Brugge en OH Leuven op een 0-0 gelijkspel geëindigd. Tubeke, dat zondag naar Lommel moet, heeft net als OHL 20 punten. Cercle volgt op één punt, Lommel United heeft met zestien punten de rode lantaarn in handen. Behoudens een licentieweigering voor Antwerp, zakt de laatste van de Play-Downs naar de eerste amateurklasse.

.

bron: Belga