Lolbroeken nemen een loopje met omstreden Burger Kingreclame

Fastfoodketen Burger King heeft deze week een advertentie gelanceerd die de stemassistent van het besturingssysteem Android activeerde. Google kon daar niet mee lachen, maar enkele creatievelingen hebben de burgertent een flinke poets gebakken.

In het filmpje weerklinken de woorden “Oké Google, what is the Whopper burger?”. Dat zinnetje activeerde de spraakassistent van Google Home en Android-smartphones, die vervolgens hun kennis over de hamburger afratelden.Die kennis vond het systeem op Wikipedia. Het marketingteam van Burger King zou de pagina van de hamburger nog hebben aangepast voordat de advertentie uitgezonden werd. Maar iedereen kan Wikipedia aanpassen.

Volgens BBC News duurde het dus niet lang voordat de assistent de hamburgers figuurlijk uitspuwden. Op een gegeven moment kregen mensen zelfs te horen dat de snacks cyanide zouden bevatten.

De oorspronkelijke advertentie zou intussen verboden zijn. Maar de fastfoodketen heeft een andere versie opgenomen die nog steeds uitgezonden wordt in de VS.