Daarom is seks in het zwembad geen goed idee

Daarom is seks in een zwembad geen goed idee
Foto Pexels

Nu de zomer met rasse schreden nadert, krijgen veel mensen zin om een duik te nemen in een zwembad. Sommige hitsige mannen en vrouwen durven nog een stapje verder te gaan, maar volgens een Britse experte is seks in het water niet zonder gevaar.

Een vrijpartij in een zwembad ziet er in Hollywoodfilms altijd passioneel uit, maar in werkelijkheid is zo’n stoeipartij niet zo veilig. Zeker niet voor vrouwen, zo waarschuwt de Britse gynaecoloog Vanessa Mackay.

“De vagina bevat een heleboel goede bacteriën, die de zuurtegraad daar beneden beschermen”, vertelt ze aan Metro.co.uk. “Maar als dat natuurlijke milieu verstoord wordt, is de kans groot dat je een infectie krijgt, zoals een bacteriële vaginose.”

Pijn en jeuk

Je mag drie keer raden wat de bacteriën kan ontregelen: chloor en andere schoonmaakproducten die gebruikt worden in zwembaden. “Als een vrouw een nummertje maakt in het water, kan dat dus veel nare gevolgen hebben. Denk maar aan pijn, jeuk en andere irritante kwaaltjes.” Alsof dat nog niet genoeg is, lopen de dames ook meer kans op een blaasontsteking.