Wall Street met verlies paasweekeinde in

Wall Street met verlies paasweekeinde in

De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met verliezen gesloten in aanloop naar het lange paasweekeinde. Beleggers verwerkten kwartaalcijfers van drie grote Amerikaanse banken. De geopolitieke zorgen rond Syrië en Noord-Korea bleven echter boven de markt hangen. De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot 0,7 procent lager op 20.453,25 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,7 procent tot 2328,95 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 0,5 procent tot 5805,15 punten. Op Goede Vrijdag zijn de beurzen in New York gesloten. Maandag wordt de handel op Wall Street hervat.
JPMorgan Chase en Citigroup kwamen met onverwacht sterke resultaten over het eerste kwartaal. Beide banken profiteerden van sterke prestaties van hun zakelijke tak, die goed draaide door de opperbeste stemming op de aandelenmarkten sinds de verkiezing van president Trump. JPMorgan en Citigroup daalden echter 1,2 en 0,8 procent.
Concurrent Wells Fargo daarentegen stelde teleur met zijn winstcijfers. De grootste hypotheekverstrekker van de VS had onder meer last van de stijgende rente, die de belangstelling voor nieuwe woningkredieten drukte. Verder kampt de bank nog met de naweeën van een schandaal rond dubieuze verkooppraktijken van sommige medewerkers. Het aandeel Wells Fargo ging 3,3 procent omlaag.
Tesla won 2,4 procent. Topman Elon Musk liet op Twitter onder meer weten dat in september een elektrische vrachtwagen zal worden gepresenteerd.
Ook kauwden beleggers na op uitspraken van Trump over de kracht van de dollar. Trump zei tegen The Wall Street Journal dat de waarde van de dollar in zijn ogen te sterk is opgelopen. Verder vindt hij dat de rente heel laag mag blijven.

bron: Belga