Noord-Koreaanse leider woonde manoeuvres van speciale eenheden bij

Noord-Koreaanse leider woonde manoeuvres van speciale eenheden bij
Noord-Koreaanse leider woonde manoeuvres van speciale eenheden bij

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft militaire manoeuvres geobserveerd van zijn speciale eenheden. Dat melden de Noord-Koreaanse staatsmedia, op een moment waarop de spanningen tussen Pyongyang en Washington over het Noord-Koreaanse nucleaire programma oplopen. Het officiële persagentschap KCNA verklaarde vandaag dat de Noord-Koreaanse leider van in een observatiepost heeft deelgenomen aan manoeuvres van de speciale eenheden. Het ging over oefeningen met parachutes door commando’s van de special forces, die “zoals hagel” naar beneden zijn gekomen om “meedogenloos vijandige doelwitten te vernietigen”.

Een vrolijke Kim Jong-un prijsde zijn troepen voor hun precisiewerk, en stelde dat “het erop leek dat de kogels zelf ogen hadden”, aldus KCNA, dat er niet aan toevoegt wanneer de oefeningen hebben plaatsgevonden. “Deze oefening toont opnieuw aan dat de onoplettende indringers de smaak van kogels van ons Koreaans Volksleger en van de oorlog zullen proeven”, zegt het agentschap.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de toon tegenover Pyongyang versterkt, en verklaard dat de VS zelfs zonder China actie zouden kunnen ondernemen tegen Pyongyang en zijn nucleair programma. Noord-Korea liet dinsdag dan weer weten dat het zal reageren op de “dwaze” ontplooiing van een Amerikaanse vloot richting het Koreaanse schiereiland, “welk soort oorlog de VS ook willen voeren.”

Eerder op de dag raakte nog bekend dat volgens analisten een Noord-Koreaanse testsite klaar is voor gebruik. Zaterdag viert het communistische regime de 105de verjaardag van zijn stichter Kim Il Sung. Dergelijke ceremonies zijn vaak een voorbode voor een militaire ontplooiing.

Bron: Belga