Europa League – René Weiler looft paars-witte mentaliteit

Europa League - René Weiler looft paars-witte mentaliteit

Anderlecht-coach René Weiler was een tevreden man na de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Europa League tegen Manchester United (1-1). “Als Mourinho kwaad is op zijn aanvallers, dan is dat een teken dat wij als ploeg goed verdedigd hebben”, zo zei de Zwitser na afloop. Anderlecht onderging het spel tegen de Engelse grootmacht en kwam in de eerste helft op achterstand na een doelpunt van Henrikh Mkhitaryan. Een laat kopbaldoelpunt van Leander Dendoncker redde de terugmatch van volgende week donderdag op Old Trafford.
“Ik kan mijn team alleen maar prijzen dat het er bleef in geloven dat we de gelijkmaker konden maken, na toch een moeilijke eerste helft. We hebben hard gevochten. Bij het begin van de tweede helft waren we sterker, hebben we hoger druk gezet. Mijn spelers hebben zich dapper getoond.”
“Ook onze eerste tien minuten waren goed”, vervolgde Weiler. “We waren zeker niet timide in de eerste helft, zij presteerden gewoon heel sterk.”
Weiler liet Chipciu, Hanni en de met de schouder sukkelende Teodorczyk op de bank beginnen. “Dat was geen moeilijke beslissing. Ze hebben een sterk karakter, dat hebben ze getoond bij hun goede invalbeurten.”
Zondag gaat de leider in Play-off I op bezoek bij KV Oostende. “Dat is een moeilijke uitwedstrijd, we zullen moeten op zoek gaan naar spelers die fris zijn. Maar de uitslag van vandaag is ook een opsteker.”

bron: Belga