Europa League - Lyon pakt in slotfase de zege tegen Besiktas

door
Belga
Leestijd 1 min.

Olympique Lyon heeft donderdagavond de laatste heenwedstrijd in de kwartfinales van de Europa League in eigen huis met 2-1 gewonnen van Besiktas. De Turken leken nochtans op een 0-1 zege af te stevenen na de openingsgoal van de Nederlander Ryan Babel op het kwartier, maar in de laatste tien minuten van de wedstrijd wisten Corentin Tolisso (83.) en Jérémy Morel (85.) die achterstand toch nog om te zetten in een 2-1 zege. De terugwedstrijd wordt komende week donderdag in Istanboel gespeeld, Besiktas heeft dan aan een 1-0 thuiszege genoeg om door te stoten naar de laatste vier in de Europa League.

De wedstrijd was met drie kwartier vertraging van start gegaan omdat voor de geplande aftrap tientallen fans op het veld waren gevlucht, nadat er projectielen en vuurwerk uit de tribunes boven hen in hun vak werden geworpen. De Europese Voetbalbond UEFA besliste daarop de aftrap van de wedstrijd uit te stellen tot 21u50, toen in de drie overige heenwedstrijden in deze kwartfinales de eerste helft al achter de rug was.

Ook buiten het stadion vonden er voor de aftrap al ongeregeldheden plaats tussen Turkse voetbalfans en de Franse ordediensten, zo stelde een fotograaf van het Franse nieuwsagentschap AFP ter plaatse vast. Ook tussen Turkse en Franse aanhangers zouden er opstootjes geweest zijn.

bron: Belga