Burgemeester Termont overhandigt geschenk koningin Mathilde aan Gentse metekind

Burgemeester Termont overhandigt geschenk koningin Mathilde aan Gentse metekind

De Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a) heeft een geschenk van koningin Mathilde aan haar Gentse metekind overhandigd: de zes maanden oude Zaineb, de zevende opeenvolgende dochter uit het gezin Tebbi-Sadki. Het gezin en hun familieleden en vrienden werden vandaag onder ruime persbelangstelling ontvangen in het Oostenrijks Salon van het Gentse stadhuis. In het pakje van de koningin zat een zilveren schaal. “Die krijgt een centrale plaats in ons huis, maar wel veilig in een kast”, zei de trotse mama Hadjira Sadki.

Burgemeester Termont, die voor het eerst in zijn tienjarige burgemeesterscarrière een dergelijke ontvangst namens de koningin mocht doen, bracht een zwaar ongeval in herinnering waarbij vader Embarek Tebbi in Algerije levensgevaarlijk gewond raakte. “Als ik hier doorgeraak zal ik een grote familie stichten, zei de man op zijn ziekbed. En hij heeft woord gehouden”, grapte Termont.

Embarek, die ook graag een zoon had gehad, zegt dat het bij zeven kinderen blijft. “We hebben veel werk in het huishouden. Hadjira is al 42. Ik zal thuis de enige man blijven tussen acht vrouwen.”

De familie, die via Frankrijk in 2003 in Brussel terechtkwam en ondertussen elf jaar in Gent woont, heeft dochters van 17, 15, 5, 1, een tweeling van 9 en dus de zes maanden oude Zaineb.

De stad Gent overhandigde de moeder een ruiker bloemen, de kleinste kinderen kregen een kleurboek en stiften. Voor de twee tienerdochters had burgemeester Termont een echte Gentse “kaba” (handtas).

bron: Belga