Bewolkt maar bijna overal droog

Bewolkt maar bijna overal droog

Het blijft deze namiddag nagenoeg overal droog, met wolken en enkele opklaringen. De maxima liggen tussen 9 of 10 graden in de Ardennen, 11 graden aan de kust en 12 of 13 graden in de rest van België, zo voorspelt het KMI. Vanavond en vannacht wordt het gedeeltelijk bewolkt en droog. Op het einde van de nacht verschijnt er aan zee meer bewolking en eventueel wat gedruppel. De minima schommelen van 0 graden in de Hoge Venen tot 7 graden aan de kust. Er waait een meestal zwakke wind uit het westen tot noordwesten, krimpend naar zuidwesten.

Morgen krijgen we eerst opklaringen en wolken. In de loop van de dag neemt in het binnenland de bewolking toe en kan er een lokale bui vallen. De maxima liggen tussen 8 of 9 graden in de Ardennen en tussen 11 en 13 graden in de rest van het land. De westenwind waait zwak tot matig. ’s Nachts wordt het geleidelijk zwaarbewolkt. Tijdens het tweede deel van de nacht bereikt een regenzone de meeste streken van ons land vanaf het westen. De minima schommelen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 9 graden aan zee.

Zaterdag begint zwaarbewolkt en regenachtig. Aan zee en in het noordwesten wordt het snel droog met enkele opklaringen. In de loop van de dag wordt het stilaan overal beter. De maxima liggen tussen 7 en 13 graden bij een matige en aan zee soms vrij krachtige wind die overal ruimt naar noordwest. Zondag is het vaak bewolkt, maar in vele streken blijft het droog bij frisse maxima rond 12 graden. Over het noordoosten is er dan wel meer kans op buien. Begin volgende week blijft het waarschijnlijk nog wisselvallig, met vooral op maandag nog kans op enkele voorjaarsbuien.

bron: Belga