Vrouw laat hond per vergissing uit op een bijeenkomst voor furry’s

Vrouw laat hond per vergissing uit op een bijeenkomst voor furry's
AFP / O. Andersen

Een Amerikaanse vrouw schrok zich een hoedje toen ze arriveerde op de ‘Motor City Furry Con’. De bijeenkomst was tegen haar verwachtingen in niet gericht op huisdieren, wel op furry’s.

Cheryl Wassus is een vrijwilligster bij Pets for Vets, een organisatie die veteranen in contact brengt met therapiehonden. Toen ze hoorde dat de ‘Motor City Furry Con’ haar goede doel zou steunen, besloot ze met haar hond Link een bezoekje te brengen aan de bijeenkomst.

Wassus ging ervan uit dat het een samenkomst voor dierenliefhebbers was. In principe had ze geen ongelijk, al waren ze net iets van een andere slagorde. Furry’s maken immers deel uit van een subcultuur met een voorliefde voor antropomorfe dieren. Vaak verkleden ze zich conventies als honden of vossen, die echter als mensen op twee benen rondlopen.

Paashaas

“Ik had er nog nooit van gehoord”, vertelt Wassus aan New York Magazine. “De enige furry die ik hiervoor gezien had, was de paashaas. Maar je bent nooit te oud om te leren.”

Hoewel de vrijwilligster zich aanvankelijk een beetje schaamde omdat ze een echte hond had meegebracht, bleek niemand er aanstoot aan te nemen. Ook Link was in zijn nopjes. “Link was nieuwsgierig naar al die mensen met staarten. Hij snuffelde erop los en ging langs bij heel wat mensen. De mensen omarmden hem ook, dus het was allemaal prima”, aldus Wassus.

Al was er één furry waar Link het blijkbaar een beetje moeilijk mee had: een gedetailleerde zwarte wolf met witte ogen.

En hoewel Wassus het prima naar haar zin had, zal ze zelf niet snel een gelijkaardig kostuum aantrekken. “Ieder het zijne. Maar als je een beetje ouder en een beetje menopauzaal wordt, is het geen goed idee om je te bedekken met lagen vacht”, besluit de Amerikaanse bij NY Mag.