Rode Duivels Eden Hazard en Romelu Lukaku kunnen Speler van het Jaar worden

De Rode Duivels Eden Hazard en Romelu Lukaku kunnen Speler van het Jaar worden in de Engelse Premier League. Ze horen bij de zes spelers die door de vereniging van profvoetballers PFA genomineerd zijn.
door
Belga
Leestijd 2 min.

Rode Duivels Eden Hazard (Chelsea) en Romelu Lukaku (Everton) behoren tot de kanshebbers die de PFA gisteren bekendgemaakt heeft. Ze krijgen wel zware concurrentie. Ook Zlatan Ibrahimovic (Manchester United), Harry Kane (Tottenham), N'Golo Kanté (Chelsea) en Alexis Sanchez (Arsenal) sleepten immers een nominatie in de wacht.

Topschutter

De nominaties voor Hazard en Lukaku zijn geen verrassing, ze doen het dit seizoen allebei uitstekend bij respectievelijk Chelsea en Everton. Hazard behoort steevast tot de uitblinkers bij de Blues en vond dit seizoen in de Premier League al veertien keer de weg naar de netten, Lukaku scoort aan de lopende band bij de Toffees. Lukaku zit al aan 23 treffers in de Premier League en staat ruim aan de leiding in de topschuttersstand. Nummer twee Kane heeft slechts negentien doelpunten gemaakt. Hij is dus goed op weg om zich op het eind van het seizoen tot Premier League-topschutter te kronen.

Jonge speler

Lukaku is ook een van de zes genomineerden voor de titel van Jonge Speler van het Jaar, naast Kane, Dele Alli, Leroy Sane, Jordan Pickford en Michael Keane. Die trofee werd vorig jaar gewonnen door Dele Alli van Tottenham. De prijs voor Speler van het Jaar ging vorig jaar dan weer naar Leicester City-winger Riyad Mahrez. Het jaar voordien viel Eden Hazard in de prijzen. De winnaar van 2017 wordt bekendgemaakt tijdens de PFA Awards van zondag 23 april in het Londense Grosvenor House.

Gisteren gaf Everton-coach Ronald Koeman overigens toe dat Lukaku heeft gezegd dat hij niet zal bijtekenen bij die club. Het zag er al langer naar uit dat ‘Big Rom' aasde op een toptransfer na zijn fantastisch seizoen. Voor ex-topvoetballer Didier Drogba is het duidelijk. De Ivoriaan, die zelf lange tijd bij Chelsea speelde, liet verstaan dat Lukaku volgens hem moet terugkeren naar de Blues