Italiaanse toneelspeler laat zich niet tegenhouden door lege zaal

Hoewel niemand een kaartje had gekocht voor zijn show, heeft de Italiaanse toneelspeler Giovanni Mongiano toch zijn monoloog gebracht. Uit liefde voor het vak, maar ook als aanklacht tegen de dalende interesse voor podiumkunsten in zijn land.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

'Improvvisazioni di un attore che legge' (Improvisaties van een lezende acteur) is blijkbaar geen publiekstrekker. Toen het doek omhoog ging, stond toneelspeler Giovanni Mongiano moederziel alleen in de zaal. Met uitzondering van zijn assistente Paula Vigna.

Toch bracht Mongiano zijn monoloog, zonder ook maar één regel over te slaan. "Het was prachtig", getuigt Vigna in de Italiaanse media volgens de Volkskrant. Hij speelde alsof het theater helemaal gevuld was."

En hoewel het na de show waarschijnlijk oorverdovend stil was, is het applaus op de sociale media niet mis. Italiaanse acteurs, regisseurs en theaterliefhebbers steken de loftrompet over Mongiano voor zijn protestactie. Hopelijk lokt de acteur de volgende keer iets meer bezoekers door alle aandacht.