Hallerbos maakt zich op voor stormloop tijdens paasweekend

Brussels Hallerbos maakt zich op voor stormloop tijdens paasweekend
AFP / J. Thys

Het wordt over de koppen lopen dit weekend in het Hallerbos. Het bos ten zuidoosten van Halle verwacht duizenden bezoekers nu de boshyacinten in bloei staan en voor een paars bloementapijt zorgen.

Het woord ‘bos’ staat synoniem voor rust, stilte en de toevallig passerend eekhoorn die zich niets aantrekt van de zeldzame wandelaars. Maar dit weekend maakt het Hallerbos zich op voor iets totaal anders. Daar worden namelijk duizenden bezoekers verwacht.

Sinds een paar jaar zijn de paarse bloemenvelden in het bos heel populair geworden. Dat prachtige zicht ontstaat wanneer de vele boshyacinten in bloei staan. Het levert fervente Instagrammers en professionele fotografen traditioneel heel wat fraaie beelden op.

“Blijf op de paden”

Door het zachte weer van de laatste weken beginnen de eerste delen van het bos stilaan meer kleur te krijgen. Dat gecombineerd met een verlengd paasweekend zal heel wat kijklustigen naar daar loodsen. De eerste tekenen van de populariteit zijn al zichtbaar.

“Langs de randen van de paden zijn de sporen van fotografen en smartphonegebruikers al te vinden”, boswachter Pierre Kestemont. “Een gouden raad: blijf op de paden en pluk geen bloemen. Foto’s nemen kan ook vanop de paden.”