Stephen King is lovend over ‘Beau Séjour’

Stephen King
AFP / K. Tribouillard

Sinds ‘Beau Séjour’ te bekijken is op Netflix, heeft de Eén-serie er een bekende fan bij. De wereldberoemde thriller-auteur Stephen King laat op Twitter weten dat hij helemaal weg is van de reeks.

Sinds 16 maart is ‘Beau Séjour’, een rauwe whodunit waarin het vermoorde meisje Kato Hoeven haar eigen moordzaak moet oplossen, ook buiten onze landsgrenzen te zien. Dankzij een deal van productiehuis De Mensen met de streamingdienst Netflix bereikt de dramaserie een miljoenenpubliek.

Onder dat publiek zit ook Stephen King, die gekend is van boeken als ‘The Shining’ en ‘Carrie’ en verfilmingen als ‘Shawshank Redemption’ en ‘The Green Mile’. Op Twitter schrijft de bekende auteur dat hij danig onder de indruk is van ‘Beau Séjour’. “Excentriek, briljant en op een vreemde manier meeslepend. Bovennatuurlijke kijkvoer voor mensen die dat doorgaans niet lusten”, zo strooit hij met lovende woorden.

Het productiehuis De Mensen is in zijn sas met de complimenten. “Onze dag is goed”, reageren ze. En ook hoofdactrice Lynn is in de wolken met de tweet van King.