Ook Antwerp krijgt geen proflicentie

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft geen proflicentie voor het seizoen 2017-2018 toegekend aan promovendus Antwerp. Dat bevestigde de KBVB in een persbericht. Antwerp beukte onlangs na dertien jaar opnieuw de poorten naar de hoogste voetbalklasse open, maar kan zonder proflicentie niet aantreden in de Jupiler Pro League. De Licentiecommissie oordeelde de de club zijn continuïteit niet kon aantonen, omdat enkele cruciale documenten ontbraken in het licentiedossier van de Great Old. "Door het gebrek aan bewijs omtrent de oorspronkelijke afkomst van de door de club in rekening gebrachte financiële middelen, kan de leningsovereenkomst niet in aanmerking genomen worden bij de totale beoordeling van de continuïteit", schrijft de Licentiecommissie in zijn rapport.

Tenzij de Great Old beroep aantekent bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), profiteert KSV Roeselare van de licentieweigering. De West-Vlamingen verloren de finale van de Proximus League (1B) tegen Antwerp, maar kregen wel een licentie voor 1A. De club met stamnummer 1 zakt in dat geval naar de eerste amateurklasse.

Ook eersteklasser Moeskroen en White Star Brussel kregen geen licentie profvoetbal voor volgend seizoen. Moeskroen kondigde wel al aan beroep te zullen aantekenen tegen de beslissing van de Licentiecommissie. Voor de Henegouwers is het al het derde jaar op rij dat ze voor het BAS moeten verschijnen om hun dossier te verdedigen. White Star kreeg deze keer zelfs geen licentie voor het amateurvoetbal.

bron: Belga