Champions League - Real en Atlético Madrid doen goede zaken in kwartfinales

Bekerhouder Real Madrid heeft woensdagavond de heenwedstrijd van de kwartfinales in de Champions League met 1-2 gewonnen op bezoek bij Bayern München. Stadsgenoot Atlético Madrid, de verliezende finalist van vorig seizoen, haalde het met Rode Duivel Yannick Carrasco in de rangen met het kleinste verschil (1-0) van Leicester City. In het treffen tussen de Duitse en Spaanse competitieleider was het Arturo Vidal die in de eerste helft een hoofdrol opeiste. Na 25 minuten zette de Chileen met een harde kopstoot na een hoekschop de 1-0 op het scorebord, op slag van rusten joeg hij een elfmeter onbesuisd over de kooi van Keylor Navas na een discutabele strafschop. De tweede helft was nog maar net op gang gefloten toen Cristiano Ronaldo de gelijkmaker voorbij Manuel Neuer in doel duwde. Voor CR7 was het de eerste treffer na 659 minuten droogte op het kampioenenbal. De situatie zag er plots helemaal anders uit en Bayern kreeg het pas helemaal benauwd na de uitsluiting van Javi Martinez, die op het uur tegen zijn tweede gele kaart aanliep. De Madrilenen voetbalden een karrenvracht aan kansen bij elkaar, uiteindelijk was het opnieuw Cristiano Ronaldo die een kwartier voor affluiten Real op een 1-2 voorsprong zette. De Portugees werd zo de eerste speler met honderd doelpunten achter zijn naam in de Europese clubcompetities. 97 daarvan scoorde hij in de Champions League. In de toegevoegde tijd werd de 1-3 van Sergio Ramos nog afgekeurd wegens buitenspel.

Ook in het Vicente Calderonstadion was er voor de pauze een discutabele strafschop. Antoine Griezmann ging buiten de zestien tegen de vlakte, maar scheidsrechter Jonas Eriksson wees toch naar de stip. In tegenstelling tot Vidal behield Griezmann wel de kalmte en na 28 minuten stond het dan ook 1-0 in Madrid, meteen ook de eindstand. Yannick Carrasco startte in de basis bij de thuisploeg en werd na 65 minuten naar de kant gehaald.

Dinsdagavond opende Juventus de debatten in deze kwartfinales met een afgetekende 3-0 thuiszege tegen FC Barcelona in een heruitgave van de finale van twee seizoenen geleden. Als Barça zich alsnog wil plaatsen voor de halve finales van het kampioenenbal, hebben de Catalanen net als begin maart tegen PSG een mirakel nodig in de terugwedstrijd. Na een 4-0 nederlaag in de heenwedstrijd, zorgde een 6-1 thuiszege tegen de Parijzenaars in een wedstrijd die de geschiedenisboeken inging als 'La remontada' toch nog voor de kwalificatie voor de volgende ronde.

De tot woensdag uitgestelde wedstrijd tussen Borussia Dortmund en AS Monaco eindigde dankzij een ontketende Kylian Mbappé op 2-3 voor de Monegasken. De wedstrijd werd dinsdagavond afgelast na de bomexplosies in de buurt van de Duitse spelersbus. Daarbij raakt verdediger Marc Bartra gewond.

De terugwedstrijden worden volgende week afgewerkt.