Bomexplosie spelersbus Borussia Dortmund: speurders onderzoeken ook extreemlinks milieu

Bomexplosie spelersbus Borussia Dortmund: speurders onderzoeken ook extreemlinks milieu

Duitse speurders onderzoeken ook een tweede brief waarin de aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund wordt opgeëist. Die zou afkomstig zijn uit het antifascistische milieu. Volgens persbureau DPA zou de brief gisterenavond laat op het internet zijn verspreid en wordt erin gezegd dat de bus met zelfgemaakte explosieven werd aangevallen als “symbool voor het beleid van BVB”, dat zich niet voldoende uitspreekt tegen racisten, nazi’s en rechtspopulisten. In de brief wordt ook vermeld dat de BVB-spelers in geen geval “het doelwit van deze symbolische daad” waren. Eerder vandaag raakte ook al bekend dat de speurders ook een brief onderzoeken waaruit een mogelijke islamistische achtergrond voor de aanslag zou blijken. Volgens Duitse media zou de brief onder meer beginnen met de woorden “In naam van Allah” en wordt erin verwezen naar de deelname van Duitse vliegtuigen tegen Islamitische Staat en de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn.

De onderzoekers benadrukken echter dat achtergrond van de aanslag in geen geval al vaststaat. Het federaal parket, dat het onderzoek heeft overgenomen, zal tijdens een persconferentie om 14.00 uur meer informatie geven over de huidige stand van het onderzoek.

Ondertussen is er op de plek van de aanslag vanochtend nog steeds massale aanwezigheid van zwaarbewapende agenten met kogelvrije vesten. Alle straten zijn er afgesloten met dwars staande politievoertuigen.

bron: Belga