Bomexplosie spelersbus Borussia Dortmund - Autoriteiten bevestigen tweede gewonde

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij de bomaanval op de spelersbus van de Duitse voetbalploeg Borussia Dortmund raakte ook een politieagent op een motor gewond, zo bevestigden de Duitse autoriteiten. De politieman reed voor de bus om het team te escorteren naar het stadion, zo klonk het woensdagochtend in een verklaring van de politie van Dortmund.

Hij liep een verwonding op door de drie explosies en verkeerde ook in shocktoestand. De man kan voorlopig nog niet terug aan de slag.

De spelers waren dinsdag rond 19 uur op weg van het spelershotel naar het stadion voor de wedstrijd in de kwartfinales van de Champions League tegen AS Monaco. Bij de explosies raakte ook Dortmund-verdediger Marc Bartra gewond. Hij liep een spaakbeenbreuk en kwetsuren aan de rechterpols op, en werd dinsdagavond nog geopereerd.

De Duitse politie heeft dinsdagavond gezegd de explosies als een gerichte aanval op de Duitse ploeg te beschouwen. In de buurt waar de explosieven zijn afgegaan werd een brief gevonden waarin de actie werd opgeëist, maar de echtheid daarvan wordt nog onderzocht.

bron: Belga