Welk type vagina heb jij? Ex-bikiniwaxer maakt opdeling

vrouw op strand
Foto Pexels

Alle vagina’s ter wereld zijn op te delen in slechts vijf types. Dat is de conclusie van een voormalig waxer na het zien van duizenden soorten doorheen haar hele carrière.

Met haar opdeling wil Mel, die jarenlang de intieme begroeiing van vrouwen op orde hield, bestaande taboes uit de wereld helpen. “Ik wil hen doen verstaan dat dit ‘vreemde geheim’ dat we verborgen houden helemaal niet zo vreemd of beschamend is.”

Volgens Mel is het enige type dat we te zien krijgen zo glad als bij een barbie en wordt elk stukje binnenste schaamlip weggestoken. “Dan is het niet verwonderlijk dat we onze intieme delen  ‘lelijk’ vinden”, betoogt ze.

Haar jarenlange observaties hebben Mel tot de onderstaande vijf categoriën geïnspireerd.

  1. Ms. Barbie

Dit is de stereotiepe vagina die je in porno ziet verschijnen, maar die eigenlijk het minst vaak voorkomt in het echte leven. Mel geeft ze de naam ‘Ms. Barbie’.

Illustratie Metro

2. Ms. Curtains

De meest voorkomende soort krijgt van Mel de naam ‘Ms. Curtains’ mee. Dit type vagina heeft grotere binnenste schaamlippen dan buitenste.

Illustratie Metro

3. Ms. Puffs

Het type ‘Ms. Puffs’ is vergelijkbaar met het eerste type ‘Ms. Barbie’, maar de labia majora hangen iets lager van het schaambeen.

Illustratie Metro

4. Ms. Horseshoe

‘Ms. Horseshoe’ heeft dan weer buitenste schaamlippen die elkaar bovenaan de vagina niet raken, enkel onderaan. Dit zorgt voor een gedeeltelijke blootstelling van de binnenste schaamlippen.

Illustratie Metro

5. Ms. Tulip

Als laatste onderscheidt Mel het type ‘Ms. Tulip’, waarbij “de schaamlippen lijken op een bloem die op bloeien staat”. De labia minora komt hier net voorbij de grote schaamlippen.

Illustratie Metro

[polldaddy poll=”9721649″]

 

Noot: Als jouw vagina niet tussen de bovenstaande types staat, hoef je niet ongerust te zijn. “Mijn opdeling is niet op wiskundige algoritmes gebaseerd of wetenschappelijk onderbouwd, en elke vulva is uniek”, verduidelijkt Mel. “Het enige wat ik wil, is dat vrouwen zich niet langer hoeven te schamen.”