Colbrelli is de beste in Brabantse Pijl

Colbrelli
BELGA PHOTO DAVID STOCKMAN

Sonny Colbrelli heeft de Brabantse Pijl gewonnen. Hij won de sprint van een kopgroepje. Onze landgenoot Tiesj Benoot mocht als derde mee het podium op.

Tot zo’n vijftig kilometer van het einde zat de wedstrijd op slot, met een traditionele vroege vlucht en het peloton dat een oogje in het zeil hield. Maar toen ontsnapte op de IJskelderlaan een groepje met subtoppers. In verschillende fasen reden onder meer Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo), Stijn Devolder (Veranda’s Willems-Crelan), Sonny Colbrelli (Bahrein-Merida), Laurens De Plus (QuickStep), Dries Devenyns (QuickStep) en Tiesj Benoot (Lotto Soudal) naar de kop van de wedstrijd.

Sprint

Het peloton hield het gaatje voortdurend klein en leek op een bepaald moment terug te zullen komen. Uiteindelijk strandden de favorieten, waaronder Philippe Gilbert (QuickStep) echter op een zucht. Vooral Sonny Colbrelli was erg actief. Hij maakte zich voortdurend nerveus en als hij niet zelf op kop aan het rijden was, was hij zijn ploegmaat Grega Bole wel aan het opjagen. Die nervositeit was niet onterecht, Colbrelli wist dat hij de snelste was van de kopgroep.

Uiteindelijk bleef het groepje bij elkaar en won Colbrelli met overmacht de sprint voor Petr Vakoc (QuickStep), de winnaar van vorig jaar die in de slotfase de sprong naar voren nog wist te maken. Op de derde plaats eindigde Tiesj Benoot. Met ook nog Tim Wellens (4de), Dries Devenyns (7de), Victor Campenaerts (9de) en Laurens De Plus (10de) eindigden er vijf Belgen in de top tien.

Zondag trekken de renners naar Nederland voor de Amstel Gold Race. Vorig jaar was Colbrelli derde in die wedstrijd.