Weerbericht – Het blijft droog met meer bewolking

Dinsdag is het eerst droog en gedeeltelijk bewolkt. In de loop van de dag ontwikkelt er zich in het binnenland meer bewolking en kan er in het noorden eventueel zelfs een bui vallen. De maxima liggen tussen 9 à 10 graden in de Ardennen en 14 graden in de Kempen en in Henegouwen bij een overwegend zwakke tot matige wind uit west tot noordwest en aan zee uit west tot zuidwest. Dat meldt het KMI. Dinsdagnacht blijft het droog met brede opklaringen. De wind wind waait zwak tot matig uit west tot zuidwest en het koelt af tussen 1 graad in de Hoge Venen en 7 graden aan zee.
Woensdag blijft het een groot deel van de dag droog met eerst opklaringen en later overdag veel bewolking in het binnenland. In de loop van de namiddag neemt in het noorden van het land de kans op een bui toe. Woensdagavond en in de nacht van woensdag op donderdag kan er uiteindelijk overal wat regen of een bui vallen. De maxima liggen tussen 11 en 15 graden bij een stevige westelijke wind.
Donderdagochtend valt er mogelijk nog wat regen in het zuiden van het land. Elders is het meestal droog met enkele opklaringen. Later neemt de bewolking opnieuw toe maar het blijft droog. Het is vrij fris met maxima van 8 tot 12 graden bij een matige noordwestelijke wind.
Vrijdag krijgen we droog weer met opklaringen en bewolkte perioden. De temperaturen stijgen tot 13 of 14 graden in het centrum. In de loop van zaterdag trekt een storing van west naar oost over het land met regen en buien. De maxima schommelen rond 12 graden.
Paaszondag en waarschijnlijk ook nog maandag wordt het wisselvallig met in de loop van de dag fikse buien. We verwachten maxima rond 10 of 11 graden in het centrum. De wind uit noordwest is goed voelbaar.

bron: Belga