Twintiger krijgt werkstraf voor gooien molotovcocktail naar politiecommissariaat

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een 24-jarige Brusselaar die in januari een molotovcocktail had gegooid naar het politiecommissariaat aan de Bockstaellaan in Laken, is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 250 uur. Het vonnis werd vorige week al uitgesproken maar raakte pas dinsdag bekend. De twintiger is een familielid van Jawad en Moustapha Benhattal, twee mannen die in juni werden opgepakt omdat vermoed werd dat ze een aanslag planden op het EK-fandorp op het Rogierplein. De feiten vonden plaats op 6 januari 2017, enkele dagen nadat een verdachte van een diefstal door een politiewagen werd aangereden, waarna zijn been moest worden geamputeerd. Enkele politieagenten zouden zich nadien op Facebook vrolijk hebben uitgelaten over de zaak.

Die avond, rond rond 20.00 uur, vielen enkele tientallen jongeren het politiecommissariaat aan de Bockstaellaan in Laken aan en bekogelden het gebouw met stenen en molotovcocktails. Daarbij vielen geen gewonden, maar de ingang van het commissariaat raakte wel beschadigd. Toegesnelde politiepatrouilles pakten in de omgeving 9 personen op, van wie er uiteindelijk één, E.B., ter beschikking werd gesteld van het parket. De jongeman werd onder aanhoudingsbevel geplaatst maar enkele dagen nadien al vrijgelaten.

De Brusselse correctionele rechtbank heeft de twintiger nu veroordeeld tot een werkstraf van 250 uur. Niet alleen had de politie hem zien weglopen van het commissariaat, volgens de rechtbank had de man ook geen valabele uitleg voor het feit dat zijn kleding stonk naar rook en benzine.

bron: Belga