Politie spreekt over drie explosies en één gewonde naast spelersbus Borussia Dortmund

door
Belga
Leestijd 1 min.

Kort na het vertrek van de spelersbus van het Duitse Borussia Dortmund zijn er drie bomexplosies in de buurt van het voertuig geweest. Dat heeft de Duitse politie bevestigd. Er is sprake van één gewonde in de bus, speler Marc Bartra. Zo'n uur voor de aftrap van het duel waren er drie bomexplosies bij de spelersbus van de Duitse club, daarbij raakte speler Marc Bartra gewond. De Spanjaard werd naar het ziekenhuis overgebracht, hij zou door glasscherven snijwonden aan de arm hebben maar zijn toestand is niet ernstig.

Er volgde meteen crisisberaad tussen club, politie, brandweer en de Europese Voetbalbond, om 20u30 werd besloten om de wedstrijd uit te stellen en te verplaatsen naar woensdag.

De bus was op weg van het spelershotel naar het 'BVB Stadion Dortmund', waar de Borussen het dus later op de avond in de heenwedstrijd van de kwartfinales tegen het Franse Monaco zouden moeten opnemen. Dortmund zelf liet meteen weten dat de spelers in veiligheid waren er dat er geen gevaar in en rond het stadion was, de club vroeg de supporters ook om de rust te bewaren.

bron: Belga